Transportsector is booming, doe jij mee?

Het coronavirus heeft er in veel landen stevig ingehakt. Op privévlak, maar zeker ook in het bedrijfsleven was het geen prettige periode. In sommige sectoren heeft de economie dan ook gedurende een lange tijd op een laag pitje gedraaid. Zo was het ook voor transport en logistiek. Nu staat de sector, volgens ABN Amro, echter voor een heel drukke periode. Lees je mee hoe je daarvan kunt profiteren en op welke manier je dat het beste aanpakt?

Krimp van de transportsector anno 2020

Het afgelopen jaar zaten veel transportbedrijven met de handen in het haar. Horeca was in heel veel landen gesloten, dus transport van goederen naar hotels werd bijvoorbeeld al uitgesloten. Daarnaast moesten de meesten ook niet meer naar kantoor, waardoor er ook op die plaatsen veel minder moest geleverd worden.

Volgens ABN Amro zou dit alles tot een krimp van de sector hebben geleid in 2020. Minder economische groei, betekent namelijk automatisch minder nood aan transport. Gelukkig is de slechtste periode nu waarschijnlijk voorbij.

Kijken naar de toekomst

In het bedrijfsleven kunnen we nu twee zaken doen. We kunnen zelfmedelijden hebben en blijven achterom kijken. Of we kijken simpelweg naar wat de toekomst voor ons in petto heeft. Ik zou opteren voor de tweede optie en daar heb ik alle redenen voor.

Volgens ABN Amro zou er namelijk een fantastische periode aankomen voor de sector transport en logistiek. Hoewel de transportsector al wel een heel stuk is hersteld ten opzichte van vorig jaar, bevinden we ons toch nog steeds niet op het niveau van voor de crisis.

De ruimte voor groei is er dus alvast. Bovendien keren steeds meer mensen ook opnieuw terug naar hun oude leven. Stilaan verdwijnen de gezondheidsmaatregelen, we trekken opnieuw naar de werkvloer en ook evenementen en horecagelegenheden komen opnieuw op. Dat betekent uiteraard ook dat de nood aan transport opnieuw sterk toeneemt.

Mee profiteren van de toekomst?

Na dit zwarte jaar, willen we natuurlijk allemaal zoveel mogelijk profiteren van de rooskleurige toekomst. Heb jij een eigen transportbedrijf? Dan kan je jezelf maar beter gaan voorbereiden.

Als de voorspellingen die de bank gemaakt heeft kloppen, dan zal er een stijging plaatsvinden in de vraag naar transportdiensten. Om daaraan te kunnen blijven voldoen, zullen veel transportbedrijven genoodzaakt zijn om op korte termijn uit te breiden.

Klanten zullen namelijk alsmaar meer van je verwachten. Bovendien zal je tijdig aan hun noden moeten kunnen voldoen, of ze zullen overstappen naar de concurrentie. We beseffen echter dat dit niet zo makkelijk is als het klinkt.

Er komt helaas meer bij kijken dan men denkt

De transportsector is jammer genoeg geen sector waarin aanpassingen snel kunnen verlopen. De belangrijkste reden daarvoor is natuurlijk de kapitaalintensiteit die kenmerkend is voor de hele sector. Wie zijn transportbedrijf wil uitbreiden, zal grote investeringen moeten maken.

Bovendien vraagt een uitbreiding ook tijd. Wie bijvoorbeeld een extra vrachtwagen wil aanschaffen, moet vaak al langer dan een jaar wachten tot hij echt wordt afgeleverd. Een boom in de sector zal er bovendien ook nog eens voor zorgen dat de vraag naar werktuigen toeneemt, met nog langere wachttijden tot gevolg

Gelukkig bestaan ook daar oplossingen voor!

Pak het slimmer aan

Wie denkt dat hij alles alleen beter doet, die kan zijn bedrijf maar beter meteen stopzetten. Of het nu gaat om het verkopen van tweedehands wagen, of om een transportbedrijf, een goed team is altijd belangrijk.

Ook voor jouw transportbedrijf kan je op zoek gaan naar een betrouwbare partner. Nooteboomtradring.com is een partij die jou zal kunnen helpen, door het leveren van transportoplossingen over de hele wereld.

Nooteboom is een bedrijf dat zich al jaren specialiseert in deze toch wel dynamische sector. Ze hebben een groot arsenaal aan trailers en dergelijke meer opgebouwd. Daardoor kan je op hen rekenen. Bovendien staat deze betrouwbare partner ook steeds klaar om te luisteren naar jouw wensen en ze zullen er alles aan doen om jouw verzoeken op maat in te willigen.

Door samen te werken met zo’n betrouwbare partner, omzeil je heel wat van de problemen die een snelle expansie van je bedrijf tegenhouden. Het stelt je in staat om meer werk te aanvaarden en zo ook mee te profiteren van de booming transportmarkt.

Conclusie

Zo, ik hoop dat je na het lezen van dit artikel ook een beter beeld hebt hoe je jouw bedrijf kunt voorbereiden op de aankomende boom van de transportsector. Het belangrijkste is dat je op zoek gaat naar betrouwbare partners, die altijd klaarstaan om je te helpen.

Plaats een reactie