8 tips om een goedkope auto te leasen

In Nederland zijn steeds meer leaseauto’s te vinden. Zowel het aantal zakelijke als private leasecontracten groeit de laatste jaren gestaag. Dat is niet heel vreemd: er zijn heel wat voordelen te vinden aan zakelijke of private lease. Toch denken veel mensen vandaag de dag nog steeds dat een auto leasen duur is. Dat hoeft gelukkig niet het geval te zijn, mits je weet waar je op moet letten. Daarom lees je in dit artikel acht tips over hoe je een goedkope auto kunt leasen.

Wanneer kies je voor leasen in plaats van kopen?

Misschien vraag je je af waarom je überhaupt zou moeten kiezen voor een auto leasen in plaats van kopen. Het is goed om te weten dat je met een auto leasen flink wat geld kunt besparen. Dat is voornamelijk het geval wanneer je de auto niet direct in zijn geheel afbetaalt. Heb je een lening nodig om een (nieuwe) auto te kunnen kopen? Dan kun je in de meeste gevallen vaak net zo goed kiezen voor het leasen van zo’n auto. Hierbij profiteer je namelijk van allerlei extra services zoals:

 

  • Je betaalt een vast bedrag per maand en weet zo precies wat je maandelijks kwijt bent aan autokosten.
  • Bij het leasen van een auto zitten vrijwel alle kosten inbegrepen, zoals de kosten voor de belasting en eventuele reparaties. Je hoeft alleen de benzinekosten en eventuele boetes zelf te betalen.
  • Je hoeft geen tijd en moeite te steken in het (ver)kopen van een auto. Dat wordt allemaal voor je gedaan.
  • Er is volop keuze wanneer het gaat om voordelige leasecontracten. Via Privateleaseaanbieding.nl vind je altijd het meest complete aanbod met betaalbare contracten voor een auto leasen.

1. Ga altijd voor een kleine leaseauto

Waar je in ieder geval veel geld mee kunt besparen, is de grootte van een leaseauto. Een kleinere auto is bijvoorbeeld altijd goedkoper om te leasen dan een grote auto. Dat geldt ook bij het kopen en verkopen van een auto. Kijk daar dus goed naar en let hierbij uiteraard ook op je eigen comfort. Je moet immers nog wel voldoende ruimte hebben voor bijvoorbeeld je spullen en het aantal mensen dat mee moet in de auto.

2. Check altijd de kleine lettertjes

Net als bij ieder contract dat je afneemt, is het belangrijk om op de kleine lettertjes van een leasecontract te letten. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan en kun je de kosten voor autolease dus zo laag mogelijk houden. Let hierbij vooral op eventuele kosten bij het vroegtijdig stoppen van een leasecontract – misschien moet je je auto eerder inleveren wanneer je bijvoorbeeld stopt met je baan of in het geval van een scheiding.

3. Slim kiezen van bundel met aantal kilometers

Wanneer je een auto gaat leasen, ontvang je automatisch een zogeheten kilometerbundel. Vrijwel alle maatschappijen gaan uit van een bundel van 10.000 kilometer of meer per jaar. Kom je daar echter alsnog overheen? Dan moet je aan het einde van het jaar bijbetalen. In verhouding is het goedkoper om direct voor een kilometerbundel te gaan die écht bij je past, zodat je wederom geen onverwachte kosten hebt.

4. Profiteer altijd van deals en kortingen

Kijk in je zoektocht altijd naar de aanbiedingen van dat moment. Leasemaatschappijen strooien vrijwel altijd met kortingen of andere deals die voordelig zijn. Hierbij gooien ze bijvoorbeeld een bepaald merk in de uitverkoop, omdat ze auto’s van dat merk op grote schaal hebben ingekocht. Check dus altijd eerst naar eventuele acties voordat je een leasecontract ondertekent.

5. Scoor no-claim korting door opbouw schadevrije jaren

Een groot deel van de leasemaatschappijen in Nederland is aangesloten op RoyData, hét systeem in ons land dat schadevrije jaren van autorijders registreert. Het is zeker aan te raden om te controleren of jouw toekomstige leasemaatschappij dat ook is, zodat je schadevrije jaren ook tijdens het auto leasen gewoon doortellen. Dat scheelt uiteindelijk weer qua kosten op de autoverzekering. Wanneer de schadevrije jaren zijn vervallen, betaal je namelijk meer.

6. Begin met leasecontracten vergelijken

Tegenwoordig kun je heel eenvoudig online meerdere leasecontracten met elkaar vergelijken. Het enige dat je hiervoor hoeft te weten, is een aantal wensen. Voor wat voor een auto wil je bijvoorbeeld gaan en hoe groot moet die auto zijn? Op basis van die gegevens ga je op zoek en kun je met behulp van een speciale online vergelijker meerdere contracten met elkaar vergelijken om uiteindelijk de meest voordelige te kunnen kiezen.

7. Controleer op Keurmerk Private Lease

Waar je ook zeker altijd op moet letten is of de leasemaatschappij waarmee je in zee wilt gaan beschikt over een zogeheten Keurmerk Private Lease. Dat is belangrijk omdat dit keurmerk staat voor eerlijke prijzen en eerlijke voorwaarden. Zo heb je bijvoorbeeld altijd recht op 14 dagen bedenktijd en een goede klantenservice. Ook dat scheelt uiteindelijk veel qua kosten (en vooral gedoe).

8. Let op het bouwjaar van de auto

Tot slot is het goed om te letten op het bouwjaar van de auto. Voor een compleet nieuwe auto betaal je immers altijd meer dan voor een occasion. Wanneer je (veel) geld wilt besparen op je leaseauto is het aan te raden om altijd voor een oudere auto te gaan. Let er natuurlijk wel op dat de auto goed onderhouden is én dat de maatschappij over het Keurmerk Private Lease beschikt, zodat je altijd een goede deal hebt.

Plaats een reactie