5 dingen om rekening mee te houden als je naar een autorace gaat

Als autoliefhebber is er niets mooiers dan naar autoracen kijken. Of het nou Formule 1, NASCAR, Formule E, DTM of de Renault Cup is, het blijft mooi om te zien. Natuurlijk kan je veel van deze evenementen ook op TV kijken, maar niets is mooier dan er echt bij zijn. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je naar een autorace wil gaan. Wij hebben ze in dit artikel voor je op een rijtje gezet.

1. Koop op tijd tickets

Vooral bij de populaire races is dit een belangrijk onderdeel. Koop je tickets op een betrouwbare plek zoals Global-Tickets en zorg dat je er op tijd bij bent. De tickets worden vaak een stuk duurder hoe korter het duurt tot het evenement begint. Vaak worden tickets ook tweedehands aangeboden, of soms zelfs op de parkeerplaats van het event, maar er bestaat een grote kans dat je dan genept wordt en uiteindelijk ben je dan je geld kwijt. Daarnaast is het ook zonde om het dubbele of meer te betalen omdat je er niet op tijd bij was. Je kunt ook kiezen voor een compleet georganiseerde reis naar sommige races, dit is soms wel wat duurder maar dan weet je wel dat alles voor je geregeld is.

2. Zorg op tijd voor een slaapplek

Wellicht nog wel interessanter of belangrijker dan het kopen van je tickets is eerst zorgen voor een slaapplek. Vaak zie je dat hotels in raceweekenden hun prijzen flink omhoog gooien omdat ze weten dat de vraag flink toe gaat nemen. Je kunt er voor kiezen om een hotel te nemen dicht bij het circuit, of met de auto naar het circuit te gaan en daar te parkeren. Kies je voor het eerste dan zul je geen extra kosten hebben voor parkeren, en ook minder last hebben van lange wachtrijen of files. Dat brengt ons meteen bij het volgende punt.

3. Wees op tijd bij het circuit

Als je een race gaat bekijken, dan is het belangrijk om op tijd op het circuit te zijn. Zeker als je met de auto naar het circuit gaat dan is het belangrijk om ruim op tijd aanwezig te zijn. Er is altijd wel wat te doen op en rondom het circuit, dus vervelen hoef je je nooit. Daarnaast kan je natuurlijk ook lekker in de zon gaan liggen als het lekker weer is of naar de auto’s kijken die er voorbij komen. Vaak zijn er ook nog aanvullende races rondom de hoofdrace of kan je een stukje door de pits wandelen om te zien hoe het er daar allemaal aan toe gaat.

4. Ga je zelf het circuit op? Zorg dan voor een goede verzekering

Natuurlijk is het kijken naar racen leuk, maar soms is het nog leuker om het zelf te doen. Ben je van plan om het circuit op te gaan met je eigen auto? Zorg dan voor een goede extra verzekering. Je standaard autoverzekering dekt namelijk schade op het circuit vaak niet. Daarnaast kunnen de kosten voor schade rijden op het circuit ook flink oplopen.

5. Geniet!

Vergeet door al het geregel en de spanning en sensatie vooral niet te genieten van het spektakel. Maak er een leuk dagje/weekendje/weekje uit van en geniet van alles wat je meemaakt. Vergeet natuurlijk ook je camera niet, zodat je de mooie momenten goed kan vastleggen.

We hopen dat je met bovenstaande tips goed voorbereid naar je volgende race kan gaan en dat je er heel veel plezier aan beleeft.

Plaats een reactie