Zo verdien je € 10.000,- aan een occasion….

Autohandel is anno 2019 niet altijd rozengeur en maneschijn. Toch doen er zich af en toe nog leuke kansen voor. Garantie op winst? Die is er niet. Maar durf je een gokje te wagen? Dan kun je een bod doen op de autoveiling van Domeinen Roerende Zaken. De aangeboden auto’s zijn voornamelijk afkomstig van mensen met belastingschuld. Daarnaast vind je op de veiling ook auto’s die in beslag zijn genomen als gevolg van de plukze-wetgeving. Het nadeel van de veiling is dat een proefrit niet mogelijk is. Ook ontvang je als koper geen enkele vorm van garantie. Deze maand verscheen er een leuke Mercedes GLE Coupé op de lijst. Bouwjaar november 2015, zo’n 100.000 kilometer op de teller en een cataloguswaarde van € 116.497,-.

Mercedes GLE Domeinen

Na afloop van de veiling is te zien dat de hoogste bieder € 41.111,- heeft ingetypt voor op bieden te hebben geklikt. De veilingkosten in deze veiling bedragen 15% over de geboden prijs. Inclusief veilingkosten is er dus € 47.277,65 betaald voor deze auto. Maar wat bedraagt de verkoopwaarde van deze auto indien deze door een (auto)handelaar te koop wordt aangeboden? Dat was voor deze auto vrij snel te zien:

Mercedes GLE Te Koop

De koper, en tevens verkoper, van deze Mercedes GLE heeft € 11.622,35 bovenop zijn inkoopprijs gezet. Hiermee komt de vraagprijs op € 58.900,-. Waarschijnlijk heeft de koper/verkoper enige kosten gemaakt qua transport en het rijklaar maken van deze auto. Maar mocht de aanbieder deze Mercedes verkopen voor de bovengenoemde prijs, dan hoeven wij zeker geen medelijden te hebben met deze handelaar! Een goede vondst dus! Een tweedehands auto kopen? Bekijk waar je op moet letten.

Plaats een reactie