Wat is shortlease of flex lease?

Shortlease is een relatief nieuwe manier om een auto te huren. Het concept is ontstaan als een alternatief voor traditionele lease, waarbij je voor een langere periode aan het contract gebonden bent. Met shortlease kan je daarentegen voor een kortere periode een auto leasen, meestal tussen de één en 24 maanden.

Maar wat is shortlease precies, en wat zijn de voordelen van deze manier van leasen? In dit artikel zal ik deze vragen beantwoorden en uitleggen wat shortlease precies inhoudt.

Wat is shortlease precies?

Shortlease is een leasevorm waarbij je voor een relatief korte periode een auto ter beschikking hebt. De duur van het contract varieert van één maand tot maximaal twee jaar. Dit maakt shortlease een flexibele optie voor mensen die tijdelijk een auto nodig hebben of niet willen vastzitten aan een lang leasecontract. Het kan bijvoorbeeld handig zijn voor mensen die net zijn begonnen aan een nieuwe baan en nog niet zeker weten of ze een auto willen kopen, of voor mensen die voor een tijdelijke opdracht in een andere stad moeten werken.

Ook zijn de meeste shortlease contracten inclusief verzekering, onderhoud en reparatie, zodat de huurder zich geen zorgen hoeft te maken over deze kosten. Dit maakt shortlease een all-inclusive optie voor mensen die tijdelijk een auto nodig hebben. Een ander belangrijk verschil tussen shortlease en traditionele leasecontracten is de opzegtermijn. Bij traditionele leasecontracten is de huurder vaak voor een langere periode aan het contract gebonden en kan het lastig zijn om voortijdig op te zeggen.

Bij shortlease is de opzegtermijn meestal een maand, waardoor de huurder meer flexibiliteit heeft. Dit wordt ook wel flex lease genoemd. Wanneer de berijder nog met de auto op weg is, dan is de opzegtermijn vaak maar een week. Een ander voordeel van shortlease is dat de tarieven over het algemeen gunstiger zijn dan bij traditionele leasecontracten. Omdat de huurperiode korter is, zijn de risico’s voor de verhuurder lager en kunnen zij flexibiliteit bieden en sneller inspelen op de behoeften van de huurder.

Een ander voordeel van shortlease is dat het een duurzamere optie kan zijn dan het kopen van een eigen auto. Door het delen van auto’s wordt het aantal auto’s op de weg verminderd en daarmee de CO2-uitstoot. Dit is vooral gunstig in drukke steden waar veel verkeer is en de luchtkwaliteit te wensen overlaat. Bovendien zijn veel shortlease auto’s voorzien van de nieuwste technologieën op het gebied van duurzaamheid, zoals elektrische of hybride motoren. Hierdoor kan shortlease een bewuste keuze zijn voor mensen die graag hun steentje bijdragen aan een beter milieu.

Kortom, shortlease biedt flexibiliteit tegen gunstige tarieven en all-inclusive opties voor mensen die tijdelijk een auto nodig hebben!

Plaats een reactie