De mogelijkheden voor zakelijk leasen

Als je geïnteresseerd bent in het zakelijk leasen van een auto, is het aan te raden om uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn. Het verschil tussen het leasen en kopen van een auto kan namelijk verwarrend zijn. Waar moet je op letten als je zakelijk een auto wilt leasen? Een overzicht van de meeste belangrijke aspecten.

De voordelen en nadelen van zakelijk leasen

Als je zakelijk een auto wilt leasen, zijn er voordelen en nadelen. Een groot voordeel is dat de leasemaatschappij, afhankelijk van het type lease, het onderhoud van de auto overneemt. Bij schade of reparatie hoef je zelf dus niets te regelen. Daarnaast betaal bij je een leaseauto een vast bedrag per maand. Dit betekent dat je niet in één keer een groot bedrag hoeft af te rekenen. Als je een start-up hebt is dit een goede oplossing. Er zijn echter ook nadelen aan zakelijk leasen: in tegenstelling tot wanneer je een auto koopt, kun je de reiskosten niet declareren. Daarnaast moet je fiscale bijtelling betalen.

Zakelijk leasen

Er zijn verschillende mogelijkheden om te leasen en ook het type auto dat je kunt leasen is volledig aan jou. Tegenwoordig is een elektrische auto leasen ook mogelijk. Omdat je met een leaseauto zeer flexibel bent, hoef je je bijvoorbeeld niet druk te maken om de restwaarde van de auto.

Operational lease

Operational lease houdt in dat je een vast bedrag betaalt per maand om in de auto te mogen rijden. De leasemaatschappij is de eigenaar van de auto, maar neemt ook alle onderhoudskosten op zich. Je hebt bij operational lease de mogelijkheid om te kiezen tussen netto operational lease en full operational lease. Netto operational lease betekent dat je een vast bedrag per maand betaalt, maar niet alle onderhoudskosten zijn daarbij inbegrepen. Het kan dus zijn dat je zelf verantwoordelijk bent voor bepaalde reparatiekosten. Dit is echter niet het geval bij een full operational lease, waar alle kosten rondom de auto bij de kosten zijn inbegrepen.

Financial lease

Als je gebruik maakt van financial lease, wordt de auto in principe op de lange termijn van jou. Je betaalt in termijnen het bedrag af en na de afbetaling ben je ook op papier de eigenaar van de auto. Deze vorm van leasen heeft als voordeel dat de auto uiteindelijk van jou is, maar dat je ‘m niet in een keer hoeft te betalen.

Welke vorm van zakelijk leasen past bij mij?

Er zijn dus meerdere mogelijkheden om zakelijk een auto te leasen en ook de mogelijkheden zijn eindeloos. Kies voor een auto op benzine of probeer een elektrische auto uit. Ga voor een Peugeot of wat dacht je van een skoda enyaq lease? Voordat je een auto wilt leasen, is het belangrijk om alle informatie op een rij te zetten. Zakelijk leasen heeft veel voordelen, maar dat hoeft niet per se ook voor jouw situatie te gelden. Als je niet te veel naar de auto om wilt kijken, is operational lease erg geschikt. Vind je het niet erg om af en toe zaken rondom het onderhoud te regelen? Dan is financial lease wellicht een betere optie.

Plaats een reactie