Het laten bouwen van een mobiele app

Stel je hebt een uniek idee voor een mobiele app! Nu moet je op zoek naar een partij die de app kan programmeren om je droom uit te laten komen. Hoe werkt dit eigenlijk en wat zijn de kosten?

In principe zijn er 2 trajecten die je kan belopen bij de ontwikkeling van een nieuwe app. Optie 1. Is het inhuren van een development bureau en optie 2. Is het gebruik maken van een zogenaamde app builder.

Maatwerk apps

De kosten van een maatwerk app liggen tussen de € 5.000,- tot € 150.000,-. Deze kosten worden voornamelijk opgebouwd door ontwikkelingsuren, echter zal er ook de nodige investering gedaan moeten worden in bijv. ontwerp, hosting en onderhoud. Maatwerk apps zijn vooral interessant op het moment dat je zeer specifieke koppelingen en/of features wilt laten maken. Houdt hierbij rekening met een doorlooptijd van enkele maanden tot een jaar.

DIY App Builder

Met een zogenaamde app builder kun je online zelf een app maken. Op basis van een template kun je eenvoudig starten met het bouwen van een app. Het grote voordeel van een dergelijk systeem is het feit dat je tegen een maandelijkse vergoeding een professionele app krijgt voor iOS en Android.

Waarom een mobiele app?

Gemiddeld zijn consumenten 3.6 uur per dag online op mobiele devices (bron). Met een mobiele app zorg je ervoor dat je meer interactie hebt met je doelgroep. Consumenten die je app downloaden hebben een hoge engagement. Mobiele apps bieden meer personalisatie en operationele efficiëntie, samen met tal van andere exclusieve functies.

Een mobiele app draagt bij aan de online zichtbaarheid van een bedrijf. De kosten voor een app zullen niet noodzakelijk direct in de tienduizenden euro’s lopen. Begin vandaag nog en zorg voor meer engagement en retentie met een mobiele app!

Plaats een reactie