Oldtimer financieren

Een oldtimer is niet alleen leuk voor de heb of voor de collectie, het is ook een investering waar je over tientallen jaren extra veel plezier van hebt. Oldtimers stijgen namelijk nog altijd in waarde en een classic die je vandaag koopt, is over 20 jaar soms dubbel zoveel waard. Of je nu een oldtimer wilt aanschaffen voor de hobby of als investering, het geld moet er wel voor zijn. Heb jij momenteel niet de financiële middelen om jouw klassieke droomauto te kunnen betalen? Lees dan gauw verder hoe je op andere manieren een oldtimer kunt financieren.

Geld lenen bij de bank

Bij de bank kun je altijd terecht voor een persoonlijke lening. Heb jij een hypotheek die je netjes betaald en een vast inkomen? Dan kun je de bank laten zien dat jij een persoonlijke lening ook zonder problemen kunt terugbetalen. Je kunt dan een lening aanvragen voor jouw favoriete oldtimer en deze lening per maand terugbetalen. Bij de bank geniet je altijd van de beste rentepercentages voor een lening.

Geld lenen van familie

Is jouw familie bereid om jou geld te lenen voor jouw klassieke wagen? Wanneer jij goed kunt beargumenteren waarom deze auto zo belangrijk is en hoe je deze lening terug gaat betalen, kun je in veel gevallen bij vrienden of familie een lening afsluiten. Zorg dat je deze lening daadwerkelijk snel terug kunt betalen om vervelende toestanden binnen de familie te voorkomen.

Koop de auto samen

Ben jij niet de enige die geïnteresseerd is in klassieke auto’s, maar heb jij meerdere vrienden die ook een passie hebben voor classics? Wellicht is het dan een optie om deze auto samen aan het schaffen. Je kunt de wagen samen aanschaffen als investering en besluiten om deze na 10 jaar weer te verkopen en de winst te verdelen. Op deze manier betaal je dus maar de helft en kun je wel flink profiteren van een eventuele winst op de auto.

De auto als investering

Laat de auto voor jou betalen. Een klassieke wagen is meer dan een leuke aankoop of hobby. Klassieke auto’s zijn nog altijd razend populair als trouwauto’s en erg gewild voor opnames van historische films. Je kunt deze auto daarom zien als een investering. Ga jij geld verdienen met jouw oldtimer? Dan kun je de aanschaf zien als een zakelijke aankoop. Op deze manier zou je bedrijfsmatig deze oldtimer kunnen kopen en eventueel kunnen afschrijven als zakelijke aankoop voor de belasting.

Wanneer je denkt in mogelijkheden, zul je zien dat er veel meer opties zijn om een oldtimer te kunnen bekostigen. Het rijden in een klassieke wagen is een droom van vele. Maak deze droom waar en zorg voor de juiste financiering van deze wagen.

Plaats een reactie