Krassen en swirls voorkomen: zo doe je dat

Je hebt je auto gewassen. Je auto glimt weer mooi en is weer helemaal schoon, maar is niet ongeschonden uit de poetsbeurt gekomen. Je merkt een paar waskrassen op. Of je ziet vervelende swirls op je auto. Om te voorkomen dat dit jouw verhaal wordt, kun je het best snow foam gebruiken.

Snow foam als pre-wash

Snow foam wordt ook wel eens pre-wash genoemd. Daarmee verwijder je het grove vuil van de auto en wordt de traffic film (een laagje vuil) weer losgeweekt. Op deze manier beschadig je bij het poetsen van de auto de lak niet. Zie het als een soort primer die je aanbrengt, voordat je aan de schoonmaakklus begint.

Hoeveel reinigt snow foam?

Op filmpjes over snow foam zie je vaak een dikke laag schuim. Leuk, maar wat schiet je ermee op? Het gaat uiteindelijk om de reinigingskracht. Wanneer je kiest voor een alkalische foam, krijgt je meer reinigingskracht dan met een PH-neutrale foam. Een PH-neutrale foam is daarentegen weer veiliger voor de waxlaag.

Beide soorten foam zorgen ervoor dat je auto goed schoon zal worden. Heb je last van veel vervuiling, dan kun je het best een alkalische foam kiezen. Bij een normale wasbeurt is PH-neutrale foam voldoende. Detailing Addict verkoopt beide soorten foam.

Hoe dik moet het schuim zijn?

Wanneer je je auto insmeert met foam, is het belangrijk dat de schuim genoeg dikte heeft. Hoe dik het moet zijn, hangt af van bijvoorbeeld de gebruikte hogedrukreiniger en de waterhardheid. Ook zijn de gebruike foam lance en gebruikte foam/mengverhouding van invloed.

Veel automobilisten denken ‘hoe dikker hoe beter’, maar dat adagium gaat niet altijd op. Wanneer je de foam te dik aanbrengt, zal het van de lak naar beneden zakken, waardoor het effect verloren gaat.

Waarmee je auto foamen?

Wil je je auto foamen, dan heb je een foam gun of een handfoamer nodig. Soms wordt een foam gun ook wel een foam cannon genoemd. Dit werkt met een hogedrukreiniger. Als je geen hogedrukreiniger tot je beschikking hebt, kun je de handfoamer gebruiken. Daarmee krijgt je niet zo’n mooie foam laag, maar het werkt wel effectief.

Hoe zit het met milieu?

Het milieu is tegenwoordig belangrijk voor velen. We hebben immers maar één planeet aarde. Wanneer je de auto op straat was komt een deel van het afvalwater in het rioolterecht. Het andere deel zakt de grond in. Bij het kiezen van snow foam is het belangrijk dat de formule biologisch afbreekbaar is. Dit vind je online al bij de beschrijving van het product. Anders staat het vaak ook op het etiket.

1 gedachte over “Krassen en swirls voorkomen: zo doe je dat”

  1. Goed om te weten hoe ik krassen kan voorkomen op mijn nieuwe auto. Wij hebben onze oude auto naar een autosloperij gebracht omdat deze niets meer waard was. Mijn nieuwe auto wil ik in ieder geval beter gaan onderhouden zodat deze langer meegaat!

    Beantwoorden

Plaats een reactie