Zo financier jij je nieuwe auto

Iedereen droomt weleens van een mooie auto, maar dit kan vaak lang een droom blijven. De aanschaf van een auto is een grote uitgave maar er zijn verschillende manieren hoe je de auto kunt financieren. Koop je de auto van je eigen geld, met een lening of ga je voor geluk in de loterij? In deze blog lees je meer over de mogelijke manieren om die droom auto te kunnen kopen!

Kopen van je eigen geld

De beste manier om een auto te kopen is met je eigen geld. Het is namelijk de voordeligste manier omdat je bij elke lening rente betaald. Dit betekent dat je dus uiteindelijk meer betaald dan dat je hebt geleend. Bij een lening krijg je ook een registratie en deze kan van invloed zijn wanneer je een ander soort lening wilt aanvragen, bijvoorbeeld een hypotheek voor je huis. Het enige nadeel van een auto kopen van je eigen geld is dat je er even voor zal moeten sparen en het een grote uitgave in een keer is. Maar je hebt niet te maken met rente en dus is het de goedkoopste optie.

Auto financieren met een lening

Tegenwoordig wordt het steeds lastiger om te sparen voor een grote aankoop. Alles wordt duurder en je houdt steeds minder over. Het is dan ook logisch dat je niet genoeg geld op je spaarrekening hebt voor een nieuwe auto. Gelukkig zijn er meer manieren om die droom auto te kunnen kopen. De eerste optie is het aangaan van een lening voor je auto. Hierbij leen je geld van een verstrekker. Het nadeel is dat je hierover altijd rente betaald en dus uiteindelijk meer geld kwijt bent. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de auto te leasen. Bij leasen betaal je een vastgesteld bedrag per maand maar wordt de auto niet van jou. Het voordeel van leasen is wel dat wanneer de auto kapot gaat, dit wordt betaald door de verstrekker. Het financieren van een auto is dus zeker op andere manieren mogelijk maar het blijft beter om de auto te kopen van je eigen geld.

Kortom, een auto kopen is een grote uitgave. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om voor geluk te gaan en met een iDeal casino een gokje wagen. Of kies een van de beste krasloten en kras voor je geluk! Spaar, leen of gok en jij hebt die droom auto voor je deur!

Plaats een reactie