Waar moet je op letten bij het huren van een auto?

In sommige situaties is een auto huren best handig, zelfs wanneer je een eigen auto hebt. Je huurt hem voor enkele uurtjes, een dag tot enkele weken. Ideaal voor zakelijke besprekingen, dagtripjes of een vakantie. Waar dien je op te letten bij het huren van een auto en hoe weet je of een autoverhuurder betrouwbaar is?

De beste tijd om een auto te huren

In de maanden december, januari en februari is autohuur gemiddeld 10% goedkoper dan in juni of juli. Heb je een activiteit of vakantie in de zomerperiode in het vooruitzicht? Boek dan tijdig, dit bespaart tot wel 10%. Last-minute boekingen in de zomermaanden zijn altijd duurder.

Wanneer je in de vakantieperiode een auto nodig hebt, is het verstandig om je boeking tijdig vast te leggen. Zo ben je verzekerd van een voertuig dat bij jou past. Huur nu een auto in Zwolle voor je reis door Noord-Nederland of richting Duitsland. Woon je in het zuiden, kijk dan naar een autoverhuurder bij jou in de buurt.

De borg bij autohuur

Wanneer je een auto huurt betaal je borg. Deze waarborgsom geeft de verhuurder zekerheid dat hij niet met kosten voor schade achterblijft. Meestal wordt de borg op je creditcard gereserveerd. Breng je de auto netjes en zonder schade terug? Dan krijg je de borg terug, of wordt deze met openstaande kosten verrekend.

Als voorbeeld: een auto huren bij INQAR in Den Bosch gaat niet alleen makkelijk, ook krijg je de borg binnen 24 uur weer terug (wanneer je geen schade hebt gekregen).

Controleer of de huurauto in orde is

Wanneer je de huurauto ophaalt, is het belangrijk om te controleren of deze in orde is. Merk je schade op? Maak hier foto’s van en laat dit in het huurcontract aantekenen. Dit voorkomt dat jij hier later voor aansprakelijk wordt gesteld.

Heb je schade tijdens de huurperiode gemaakt? Neem direct contact op met de verhuurder en meld de schade. Laat ook een politierapport opmaken. Dit rapport heb je soms nodig om de schade te kunnen declareren. Maak ook altijd foto’s van de schade, zodat de omvang hiervan duidelijk is.

Breng je de auto zonder schade terug? Zorg dat je de huurauto altijd tijdens kantooruren terugbrengt. Zo kan de verhuurder direct de zaken met jou afhandelen. Het is niet aan te raden om de auto buiten kantoortijden terug te brengen, hoewel veel autoverhuurbedrijven die mogelijkheid bieden. Maar mocht er op de parkeerplaats schade ontstaan, dan is niet aan te tonen dat dit buiten jouw huurcontract is gebeurd.

Plaats een reactie