Je autoramen blinderen

De autoramen blinderen is iets waar steeds meer mensen voor kiezen. Het blinderen van de autoramen is verstandig, omdat het autorijden op deze manier net iets veiliger wordt. Veel mensen zullen verbaasd zijn over het feit dat het blinderen van de ramen invloed heeft op je veiligheid, maar het is zeker waar. Om te beginnen zorgt een goede raamfolie er namelijk voor dat de splinters tijdens een ongeluk niet in de auto terechtkomen. Hierdoor heb je dus geen last van rondvliegende glassplinters als zich er een ongeluk voordoet. Daar komt bovenop dat professionele raamfolie ook veel UV-licht tegenhoudt. Het is daarom zeker geen slecht idee om deze folie op je ramen aan te laten brengen. Het is overigens niet aan te raden om dit zelf te doen.

Waarom een professional noodzakelijk is

Er zijn verschillende redenen waarom een professional noodzakelijk is als je de autoramen wilt blinderen. Zelf de autoruiten blinderen is om te beginnen niet verstandig omdat je ramen een percentage licht moeten doorlaten. In Nederland is dit wettelijk verplicht en als je hier niet aan voldoet, kun je een boete krijgen. Het is daarom belangrijk dat een garage met professionele meetapparatuur nagaat of er aan deze eisen voldaan wordt. Daarnaast is de folie die je in de winkel koopt niet altijd even goed. Dit terwijl een professioneel bedrijf wél gebruik maakt van folie van hoge kwaliteit. Hierdoor zal het resultaat mooier en veiliger zijn. Uiteraard ligt de kwaliteit ook hoger, waardoor de levensduur van de folie ook beter is. Het is dus veel beter om je autoramen te laten blinderen door een expert.

De uitstraling van je auto

Autoramen blinderen is vooral belangrijk omdat het de uitstraling van de auto zoveel beter maakt. Veel mensen vinden het mooi als hun auto’s geblindeerde ruiten hebben. Uiteraard is dit ook een kwestie van smaak, maar over het algemeen zal men een auto met getinte ruiten mooier vinden. Het is geen slecht idee om eens te googelen op jouw model auto met getinte ruiten. De kans is groot dat jij de auto op deze manier een stuk mooier vindt. Als jij een auto met getinte ruiten mooier vindt, dan is het zeker aan te raden om eens na te gaan waar jij de autoruiten het beste kunt tinten.

Autoramen blinderen en de regels hiervan

Er zitten dus regels verbonden aan autoramen blinderen. Hoe dit precies zit? De overheid heeft bepaalt hoeveel licht jouw ramen door moeten laten. Je voorruit moet het meeste licht doorlaten en je achterruiten het minste. Een professionele garage zal goed met je bespreken wat de regels precies zijn en hoe donker de ruit moet worden. Na het aanbrengen van de folie zal men je autoruiten nog eens meten op hoeveel licht er doorgelaten wordt. Hierna krijg je een certificaat mee waarmee je kunt aantonen dat jouw auto aan de eisen voldoet. Als je toevallig een keer gecontroleerd wordt, is dit laatste wel zo prettig. Het is wel verstandig om na te gaan bij welke bedrijven jij je autoramen het beste kunt laten blinderen.

1 gedachte over “Je autoramen blinderen”

  1. Ik heb nu bijna 6 maanden een Mazda 6 in mijn garage die in zeer goede staat is. Mijn neef zag hem en wilde hem oplappen. We hebben de uitlaatpijp al gekocht en zijn van plan deze dit weekend te vervangen. Alle advies of tips om deze uitlaatpijp te vervangen zijn van harte welkom. Overigens is de Mazda uitgerust met een bodykit voor de inlaatpijp.

    Beantwoorden

Plaats een reactie