Elektrisch rijden; 4 voordelen

Elektrische auto’s worden steeds gewoner. Nu de technologie verbetert en de prijzen blijven dalen, stappen steeds meer mensen over op elektrische voertuigen. Dat is goed nieuws voor het milieu. Elektrische auto’s produceren veel minder CO2 dan auto’s die op gas of diesel rijden. Maar dat is niet het enige wat elektrische auto’s te bieden hebben. Er zijn ook een aantal andere voordelen aan het bezit van een elektrische auto. Lees snel verder!

Geen ritjes meer naar het tankstation

Eén van de beste dingen van een elektrische auto is dat je nooit meer een tankstation hoeft te bezoeken. Bezitters van een elektrische auto kunnen thuis een laadpaal installeren of op het werk opladen. Een laadpaal kopen is een kleine investering, maar dit is op lange termijn zeker de moeite waard.

Geen olieverversing meer

De meeste elektrische auto’s hoeven hun olie niet te laten verversen, wat betekent dat je nooit een monteur hoeft te bezoeken vanwege een onjuist oliepeil. Er is geen olie om te controleren en te verversen, wat betekent dat er geen oliefilter, carter of andere onderdelen zijn die met olie te maken hebben. Dit zijn al heel wat onderdelen die bij een auto die benzine rijdt met regelmaat vervangen moeten worden.

Zero-effort acceleratie en remmen

De meeste elektrische auto’s accelereren en remmen zeer soepel; vele produceren zelfs geen piepende banden. Dit is een gevolg van de manier waarop een elektrische auto werkt. Er is geen versnellingsbak of koppeling om je zorgen over te maken, dus je hoeft niet meteen op de rem te trappen als je gas geeft. De auto remt af zodra je je voet van het gaspedaal haalt. Het is bijna alsof je een extra paar handen aan de wielen hebt om je af te remmen (zolang je de cruise control hebt ingeschakeld, natuurlijk). Dit betekent dat je in een elektrische auto geen enkele inspanning hoeft te leveren om te versnellen of af te remmen. Dit kan zeer gunstig zijn in een aantal situaties, zoals bij het parkeren, rijden in druk verkeer, of zelfs bij het stoppen aan de kant van de weg als dat nodig is. Geen onhandig afslaan of toeren maken om op snelheid te komen.

Fatsoenlijke doorverkoopwaarde

Een van de grootste zorgen die veel mensen hebben over de aanschaf van een elektrische auto is dat ze veel geld zullen verliezen bij de verkoop. Dat blijkt echter niet het geval te zijn. Mensen die een elektrische auto bezitten hebben over het algemeen een betere restwaarde dan mensen die in een conventionele auto rijden. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat er minder elektrische auto’s op de markt zijn, wat betekent dat er minder concurrentie is.

Plaats een reactie